Želite bebu? Jedite avokado!

Sirovi avokado kao i u salatama zajedno sa maslinovim uljem može pomoći ženama koje pokušavaju da zatrudne procesom veštačke oplodnje.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 04.07.2012.

15:24

Default images

Hrana koja je standardni deo mediteranske ishrane uvećava šanse do čak tri puta za žene koje su u procesu lečenja neplodnosti.

Studija je pronašla da nezasićene masti koje sadrže maslinovo i suncokretovo ulje, orasi i semenke su najbolje masti za buduće mame. One koje jedu najviše ove hrane imaju 3.4 puta veće šanse za uspeh u procesu vantelesne oplodnje.

Dok žene koje jedu samo zasićene masti, u puteru i crvenom mesu imaju manje jajnih ćelija za pokušaj veštačke oplodnje.

Američki eksperti koji su vodili studiju veruju da nezasićene masti, koje već dokazano štite srce, mogu da poboljšaju tretmane neplodnosti tako što dodatno smanjuju mogućnost upala u telu.

Ova studija je predstavljena na Kongresu ljudske reprodukcije i embriologije u Istanbulu a sprovedena je na Harvardu.

Horhe Kavaro, vođa studije je rekao: "Najbolja hrana jeste avokado, koji ima mnogo nezasićenih masti i maslinovo ulje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: