Student izmislio tuširanje bez vode

Ohrabren prijateljem koji se retko tuširao i posle višemesečnog istraživanja, južnoafrički student Ludvik Marišane dobio je svetsko priznanje za svoj izum "Dry Bath", koji omogućava tuširanje bez vode.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 26.06.2012.

21:54

Default images

Marišane (Ludwick Marishane), 22-godišnji student Univerziteta u Kejptaunu, izmislio je proizvod nazvan DryBath ("suvo kupanje"), gel koji nanesen na kožu deluje kao voda i sapun.

Izum, koji je nagrađen godišnjom nagradom za studentsku invenciju, vlo je koristan u Africi i ostalim nerazvijenim delovima sveta u kojima vladaju niski higijenski standardi i milioni ljudi nemaju pristup vodi.

Marišane je pojasnio da je na ideju došao jedne zime kada mu je prijatelj rekao da mu se "ne tušira pošto nije bilo tople vode".

"Bio je lenj i u jednom je trenutku rekao: 'Zašto neko ne izmisli nešto što bih samo naneo na kožu i ne bih morao da se tuširam?'". "Bio je to moj 'eureka' trenutak", rekao je Marišane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: