Japan želi da ponudi neodobren lek u borbi protiv ebole

Japan bi mogao da ponudi neodobreni lek kako bi pomogao borbi protiv ebole pod određenim okolnostima, piše "Business Insider"

Izvor: Businessinsider

Ponedeljak, 25.08.2014.

12:43

Default images

Ova odluka Japana došla je pre nego što je Svetska zdravstvena organizacija odlučila da zvanično zatraži lek, izjavio je jedan od glavnih državnih portparola.

Glavni sekretar kabineta, Jošošide Suga je na konferenciji za novinare izjavio da će Japan sarađivati sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, kao i da je zemlja spremna da napravi internacionalni doprinos.

„Obavešten sam da bi medicinski profesionalci mogil da zatraže T-705 u hitnom slučaju, čak i pre zvanične odluke Svetske zdravstvene organizacije. U tom slučaju smo spremni da odreagujemo pod određenim kriterijumom“, izjavio je.

T-705 je kodno ime za lek u razvoju protiv gripa favipiravir. Japanska kompanija „Fujifilm Holdings Corp“ i američki partner „MediVector“ trenutno su u pregovorima sa Saveznom administracijom za hranu i lekove SAD kako bi proširili upotrebu ovog lega i na treman ebole.

Epidemija ebole u Africi ondela je više od 1.000 života i primorala Svetsku zdravstvenu organizaciju da objavi internacionalnu zdravstvenu uzbunu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: