Kako znate da ne želite decu?

U pitanju je jedna od najbitnijih odluka koju jedan par treba da donese. Međutim, mnogi je donesu nakon samo jednog razgovora.

Izvor: B92

Nedelja, 27.04.2014.

17:01

Default images

Studija Midlseks univerziteta zaključila je da je 36% parova odlučilo da nema decu, nakon što su samo jednom o tome razgovarali, piše Dejli mejl.

A 5% parova uopšte nije razgovaralo o ovoj važnoj temi, kaže studija zasnovana na uzorku od 75 žena od 35 godina koje nisu želele decu u svojoj porodici.

"Pregovaranje? Bilo je potrebno nekoliko minuta da shvatimo. Jedno je reklo, ja ne želim decu, a ti? Drugo je odgovorilo: ni ja. To je bilo to", priseća se jedna od žena iz studije.

"Nikada nismo došli u tu fazu veze da i o tome porazgovaramo", priznaje druga.

Edina Kurdi, koja je vodila ovo istraživanje kaže: "Nemanje dece je veoma važna odluka, i ono što je interesantno jeste da nigde nije vođena preduga rasprava. Vrlo su se brzo dogovorili pa čak i prećutno doneli ovu odluku".

Jedna žena je objasnila kako su ona i njen partner osetili pritisak od strane drugih ljudi ali nikada nisu poželeli da imaju decu.

"Razgovarali smo o tome zbog pritiska koji smo osećali od strane prijatelja i porodice koja je instistirala ali mi to nismo želeli", objašnjava ona.

"Mogući razlog zašto mnogi parovi i nisu razgovarali o ovoj temi, jeste što su možda na osnovu partnerovog stila života mogli da osete da on ne želi decu", kaže dr Kurdi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: