Dan beba u Tašmajdanskom parku

Manifestacija "Dan beba" održana je danas u Tašmajdanskom parku, a organizatori su pozvali na smanjenje broja abortusa i pružanje podrške roditeljima i roditeljstvu.

Izvor: B92

Subota, 06.06.2015.

14:51

Default images
Foto: Tanjug / Sara Radovanoviæ

Akcija je održana kod spomenika Desanki Maksimović, gde je izveden prigodan kulturno-umetnički program i u vazduh pušteno više od 1.500 plavih i roze balona. Skup je organizovalo udruženje "Sačuvajmo bebe", koje je poručilo da manifestacija treba da ukaže na veliki broj abortusa koji se u Srbiji godišnje obave i utiče da se edukacijom i podrškom svim ženama, a pre svega budućim mamama, taj broj smanji.

Kako su naveli, procene su da se u Srbiji godišnje obavi između 150.000 i 200.000 abortusa. Ideja skupa je i da se roditeljima, kroz sistemska rešenja u ekonomiji i društvu, pruže uslovi za normalno i zdravo podizanje i vaspitanje dece.

Organizatori se nadaju da će manifestacija postati tradicionalna i da će se održavati svake godine 6. juna, a rečeno je i da je današnji skup najava kampanje "Sačuvajmo bebe" koja takođe treba da ukaže javnosti na broj abortusa koji se u Srbiji obave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: