Pampers preporučuje igru za novorođenče

Ubeđeni ste da vaše novorođenče samo jede i spava tokom celog dana? Ona uživa i u stimulaciji i vremenu za igru, što joj treba omogućiti. Naučite više o igri i razvoju bebe.

Zdravlje

Izvor: PR tekst

Utorak, 20.10.2015.

09:05

Default images

Nakon vihora od neprospavanih noći i dojenja u krug, verovatno ulazite u rutinu sa vašom dvomesečnom bebom. U ovom ranom razvojnom stadijumu bebe, ona je spremna za više igre i interakcije sa vama.

Vežbe na stomaku

Dozvolite bebi da provede vreme na svom stomaku jer će time ojačati leđa i vratne mišiće. Namestite je da legne na stomak na njeno ćebence, na podu. Stavite njene ruke pored tela i osigurajte da oko njene glavice nema ćebeta ili igračaka. Sada je gledajte kako se trudi da podigne svoju glavicu i premesti je sa jedne na drugu stranu. Počnite sa oko tri do pet minuta nekoliko puta na dan, i postepeno povećavajte količinu vremena tokom svake naredne serije vežbi na stomaku.

Osmeh!

U ovom dobu, vaša beba može da razvije socijalni osmeh, koji je velika prekretnica za sve roditelje. Stavite je u svoje krilo, pričajte joj i smešite joj se. Biće joj zabavno, i biće okupirana zvukom vašeg glasa i pogledom na vaše lice.

Čitajte zajedno

Sada je savršeno vreme da uđete u rutinu čitanja priče za laku noć. Nakon velikog dana ispunjenog zabavnim aktivnostima, bajka za laku noć će je brzo uspavati!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: