Saveti poznatih: Kako izvajati telo

Mnogi misle da su geni najvažniji za izvajan izgled holivudskih zvezda. Ipak, istina je da iza njihove figure stoje naporne vežbe.

Zdravlje

Izvor: Yahoo!

Petak, 25.10.2013.

13:10

Default images

Predstavljamo vam programe zahvaljujući kojima poznati održavaju svoju liniju.

Džesika Alba

Ramona Breganca trenirala je Džesiku Albu duže od 12 godina koristeći 3-2-1 metod koji se sastoji iz intenzivnih tri serije desetominutnih blokova kardio aktivnosti, dva kruga treninga snage i jednog bloka vežbi bez opterećenja.

Džesika je radila kardio vežbe na mašinama, a kada je reč o vežbama pod opterećenjem, radila je po tri seta od dvadeset ponavljanja za svaku vežbu.

Uz to, ona pije minimum dva litra vode dnevno.

Tina Fej

Tina Fej odlučila se za jogu i to prema savetima stručnjaka u toj oblasti Kristin Mekgi.

„Sklekovi nisu zanimljivi, ali joga ima prirodne pokrete koji bez mnogo znoja oblikuju telo“, kaže ova instruktorka.

Zek Efron

Zek Efron ima prirodno atletsku građu, ali za potrebe filmova ponekad mora da doda mišićnu masu. Tada tradi zgibove, povlačenje šipke na lat mašini sa malo ponavljanja u više serija i uz mnogo varijacija.

Natali Portman

Kako bi izvajala baletsko telo koje joj je trebalo za ulogu primabalerine u filmu „Crni labud“, Natali Portman radila je sa Meri Helen Bauers, balerinom sa deset godina iskustva u Njujorškom baletu i tvorcem Ballet Beautiful vežbi.

Kada je počela s treninzima, godinu dana pre nego što su počele probe za Crnog labuda, Natali i Bauers trenirale su pet do šest dana nedeljno po dva sata. Kako su meseci prolazili, vežbale su od pet do osam sati dnevno, šest dana u nedelji.

Osim plesa, Bauers je dodala i treninge plivanja i trčanja, kako bi popravila izdržljivost i stabilnost slavne glumice.

Hali Beri

Neverovatna Hali Beri izgleda izuzetno čak i posle porođaja. Ona više voli 30-minutne intenzivne vežbe, nego jednočasovne manje intenzivne treninge.

Ipak, njen zdrav izgled nije rezultat isključivo vremena koje provodi u teretani. Ona voli da se bavi baštovanstvom, provodi vreme sa ćerkom i prijateljima, a takva dinamika doprinosi njenom zdravom izgledu.

Kendis Svonpul

Kendis Svonpul i drugi poznati modeli rade vežbe sa elastičnim trakama i klizećim diskovima, ali i vežbe balansa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: