"Trotinet ludilo" se širi: Ko ima 'vaki Kawasaki? FOTO

Pojavili su se gotovo niotkuda i za veoma kratko vreme postali neverovatno brzorastući trend u celoj Evropi i svetu. U Berlinu ih na ulici možete naći na svakom ćošku, aktivirati putem alikacije i, za male pare, voziti koliko hoćete…

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 07.09.2019.

18:06

Piše: Miloš B. Jovanović

Do kolikih razmera je dovelo "trotinet ludilo" dovoljno slikovito govori činjenica da su IFA sajmu tehnike, koji se upravo održava u Berlinu, svoje električne bicikle i trotinete predstavili jedan Maserati, Kawasaki, Jeep i Fiat.

Da li je baš ovaj trotinet jedan od novih "500" modela koje će se proizvoditi u Kragujevcu - nije nam poznato, tek u pitanju su savremeni električni dvotočkaši veoma atraktivnog dizajna.
Bicikli deluju veoma robusno i izdržljivo (Masrati i drugi Kawasaki može i da se preklope na pola, kao nekada na ovim prostorima popularna Rogova "ponika"), dok trotineti deluju kao da imaju nešto više u odnosu na one koje svakodnevno viđamo (amortizeri kod Maseratija) na ulicma.
U pitanju su rebrendirani proizvodi hongkongške kompaije Asia Kingston, koja saradnjom sa poznatim proizvođačima automobila, ali i dizajnerima kao što su Pininfarina i Momo Design, krči put do evropskog i svetskog tržišta.
Kako smo saznali na štandu, kada postanu dostupni u Evropi, ovi dvotočkaši bi trebalo da se prodaju o cenama sličnim onima kakve ima već dostupna konkurencija (crni model Jeep u Aziji košta nešto više od 1.000 evra).
Međutim, osim tvrdnje da baterije nude solidnu autonomiju i činjenice da bicikli koriste menjače renomirane japanske kompanije Shimano, druge detalje, na štandu nismo mogli da dobijemo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: