Verniji smo Androidu nego iOS-u, i to već neko vreme

Istraživanje kompanije Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) otkrilo je da je vernost brendu Android na visokom nivou od početka 2016. godine, i beleži najbolje rezultate do sada.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 09.03.2018.

18:15

Verniji smo Androidu nego iOS-u, i to već neko vreme
Foto: YouTube Screenshot

CIRP je utvrdio da Android danas ima stopu lojalnosti od 91 odsto, dok se njegov konkurent - Appleov iOS - nalazi na oko 86 odsto.

Istraživanje se odnosi na procenat korisnika u SAD koji su ostali uz isti operativni sistem kada su nabavili novi pametni telefon u protekloj godini.

Od januara 2016. do decembra 2017, vernost Androida protezala se u rasponu od 89 do 91 odsto, koliko sada ima.

Za iOS taj je raspon iznosio 85 do 88 posto.

To pokazuje da su korisnici u velikoj meri verni i jednom drugom operativnom sistemu, samo što se Android već neko vreme kotira nešto bolje.

Može se zaključiti da korisnici odaberu jedan od dva dominantna operativna sistema, ulože u aplikacije i memoriju, i ne menjaju rado operativne sisteme.

Apple i Google su, dakle, dobili stabilne i lojalne baze korisnika kojima mogu da prodaju proizvode i usluge.

Apple već ubire plodove u tom segmentu: prošlog decembra zabeleženi su rekordni prihodi od usluga.

Korisnicima Androida verovatno je privlačno to što na raspolaganju imaju veliki izbor raznovrsnih novih uređaja koje mogu da koriste bez velikog prilagođavanja i učenja.

S obzirom na to da daleko više ljudi koristi Android, tako je mnogo veći broj onih koji ga menjaju za iOS nego što je obrnut slučaj, piše Tech Crunch.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: