Ovo je najveća novina kompanije Apple (FOTO)

Najveća novina ovogodišnje WWDC konferencije kompanije Apple je HomePod, „pametni zvučnik“ čiji je mozak dobro poznata Siri.

Tehnopolis

Izvor: wired

Ponedeljak, 05.06.2017.

23:14

Ovo je najveća novina kompanije Apple (FOTO)
Foto: Tanjug / AP Photo/Marcio Jose Sanchez

HomePod bi trebalo da „izađe na crtu“, Sonos-u, Amazon-u i Google-u odjednom, a iz Apple-a kažu da zvuči „bolje od prosečnog zvučnika“.

U njegovom srcu je Apple A8 procesor zahvaljujući kom detektuje signale iz okruženja. HomePod prima glasovne komande. Dovoljno je da kažete „Hej, Siri“ i uređaj će zasvetleti, a možete da mu zatražite da pusti neku pesmu koju volite, „nešto novo“, „najslušaniju pesmu 5. maja 2016“. i ovaj uređaj će vam uslišiti želju. Apple radi na optimizaciji Siri, kako bi postala kućni asistent, ali se za početak, bavi muzikom.

HomePod šifruje kompletnu komunikaciju, pa su vaši podaci bezbedni.

Uređaj neće izaći pre kraja ove godine i koštaće oko 350 dolara.
Foto: Tanjug / AP Photo/Marcio Jose Sanchez
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: