Facebook se izvinio zbog uklanjanja videa o svesti o raku dojke

Facebook se izvinio zbog uklanjanja videa o svesti o raku dojke koji je objavila švedska kompanija "Cancerfonden", navodeći da je pogrešno postavljen.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 21.10.2016.

13:29

Facebook se izvinio zbog uklanjanja videa o svesti o raku dojke
Foto: mkhmarketing / Flickr.com

Animirani video prikazuje žene i njihove grudi koje su prikazane kao pink krugovi i pokazuje načine za otkrivanje sumnjivih grudvica.

Web stranice i društveni mediji su svojim objavama izazvali ogorčenje javnosti, jer su u videu prikazane fotografije s mnogo golotinje.

U izjavi za BBC, portparolka švedske kompanije "Cancerfonden" je izjavila da im je mnogo žao ni da fotografija ni video ne krše politiku njihovog oglašavanja.

"Izvinjavamo se se zbog eventualne greške, ali smo u otvorenom pismu Facebooku naveli da kampanja nije trebalo da bude uvredljiva i mislimo da nije. Jednostavno smo ilustrovali grudi pomoću dva roze kvadrata", navela je portparolka "Cancerfondena".

Facebook je takođe optužen za uklanjanje velikog broja fotografija majki koje doje svoju decu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: