Nova tehnologija otključava svaki smartphone

Izraelska kompanija "Cellebrite", za koju se govorilo da je pomogla FBI-ju da pristupi iPhoneu jednog begunca, sad tvrdi da može da otključa skoro sve moderne telefone.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 05.10.2016.

11:09

Nova tehnologija otključava svaki smartphone
Foto: Thinkstock

Kako prenosi BBC, nisu želeli da potvrde da li snabdevaju tehnologijom policijske snage represivnih režima.

Protekle nedelje kompanija je predstavila svoje proizvode britanskom tržištu. U sklopu testa ljudi su zaključavali svoje telefone i stavljali šifre gde god su mogli. Gosti iz Izraela priključili su telefone na uređaj koji izgledom podseća na tablet, pritisnuli nekoliko tastera i rekli da su telefonima onesposobljene šifre za otključavanje. Zatim su uz još nekoliko klikova preuzeli sav medijski sadržaj.

Juval Ben-Moše, predstavnik kompanije "Cellebrite" izjavio je da mogu da pristupe većini modernih pametnih telefona. Na pitanje spada li u tu grupu i novi iPhone 7, sa sigurnošću je odgovorio "definitivno možemo izvući sve podatke i s iPhonea".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: