Da li će sledeći Galaxy imati savitljivi ekran?

Na tehnološkim sajmovima proteklih godina neke tehnološke kompanije su predstavile koncepte pametnih telefona sa savitljivim ekranima, a usprkos najavama da će se takvi telefoni u prodaji pojaviti 2014. i 2015, do sada se niko nije odvažio na taj potez.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.05.2016.

21:50

Da li će sledeći Galaxy imati savitljivi ekran?
Samsungov koncept iz 2013. godine (Foto: YouTube Screenshot)

To bi trebalo da se promeni sledeće godine kada se očekuje predstavljanje Samsungovog smartfona sa savitljivim ekranom, koji bi, ako su glasine na internetu tačne, trebalo da ima ekran savitljiv poput novčanika.

Na strani Sam Mobile koja prati i objavljuje sve novitete vezane za ovu južnokorejsku kompaniju kažu da će se savitljivi telefoni prodavati kao deo Galaxy X serije i da prvi takav model možemo očekivati tokom sljedeće godine, ali još nije poznato da li je reč o početku ili kraju 2017.

Trenutno nema informacija o dimenzijama ekrana (na Sam Mobile spominju samo 4K rezoluciju), ali može se očekivati da će ovaj uređaj imati veliki ekran. Inače, do kraja godine Samsung bi trebalo da predstavi još jedan ili dva top modela mobilnih uređaja – novi phablet iz Note serije (Galaxy Note 6) i možda Galaxy Note 6 Edge, phablet sa zakrivljenim ekranom, a planovi za sledeću godinu mogli bi uključivati čak pet top modela.

Osim klasičnih modela iz S serije (S8 i S8 Edge), 2017. Samsung bi mogao da predstavi i Galaxy Note 7 i 7 Edge i prvi savitljivi telefon na svetu – Galaxy X.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: