Telefon Robin obećava mnogo, ali do njega nije lako doći

Nextbit, startup iz San Francisca koji je digao prašinu na platformi Kickstarter obećanjem da će njihov pametni telefon imati pristup 100 GB memorije u cloudu, otvoriće onlajn prodaju sledeće sedmice.

Tehnopolis

Izvor: tportal.hr

Subota, 13.02.2016.

13:41

Telefon Robin obećava mnogo, ali do njega nije lako doći
Foto: YouTube Screenshot

Međutim, ako nameravate da kupite jedan primerak, treba vam mnogo sreće – u prodaji će se naći tek tri do šest hiljada telefona. Poređenja radi, Apple je prodao 13 miliona iPhone 6S i 6S Plus u prva tri dana.

Pokretanje internet prodaje i brenda Robin vrhunac je Nexbitovog putovanja netipičnog za proizvođače telefona. Umesto preko mobilnih provajdera, od kojih većina ljudi kupuje telefone, ili otvaranja radnje, Nexbit je odlučio da se osloni na kampanju na platformi za zajedničko finansiranje. Prikupili su gotovo tri puta više od inicijalno traženih pola miliona dolara, zaustavivši se na 1,3 miliona. Isporuka prvih uređaja Robin ljudima koji su podržali projekat na Kickstarteru trebalo bi da počne ovih dana, a prodaja online sledećeg četvrtka. Uz smartfon, u ponudi će biti tri futrole kao i zaštita ekrana i posebni kablovi za napajanje (USB Type-C).

Ako rasprodaju prvu seriju, što je vrlo verovatno, iz Nexbita obećavaju da će na vreme obavestiti javnost kada stiže sledeća tura.

Majk Čen, Skot Krojl i Tom Mos, osnivači Nexbita nisu anonimusi. Mos i Čen su nekada bili prvotimci Androida u Googleu, dok je Krojl bio odgovoran za hvaljeni HTC smartfon One.

Prema najavama, Robin neće ići u prodaju putem telekom operatora, ali su u toku pregovori s drugim web prodavnicama, kako bi se telefon našao u njihovoj ponudi.

Očekuju da će kraj ove godine dočekati s profitom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: