HTC tvrdi: Apple kopira naše uređaje

Upkos tome što nedavno predstavljeni smartphone HTC One A9 liči na Apple iPhone 6S, kompanija HTC i dalje tvrdi da Apple zapravo kopira dizajn njegovih uređaja.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 24.10.2015.

08:37

Default images
HTC One (Foto: B92)

Tajvanski proizvođač se nakon predstavljanja smartphonea One A9 suočio s optužbama da se radi o kopiji iPhonea 6S, ali, kompanija HTC je to demantovala. Takođe, iz HTC-a su istakli da su smartphonei One M8 i One M9 dokaz da je kompanija već radila na smartphoneu A9 i da je Apple naknadno usvojio metalna kućišta s prepoznatljivim linijama koje predstavljaju antenu.

"Mi ne kopiramo. Napravili smo unikatni metalni smartphone 2013. godine. Apple kopira naše uređaje, posebno antenu u vidu linije na zadnjem dijelu. A9 je tanji i lakši od naših prethodnih metalnih smartphonea. Ovo je promena i evolucija, mi ne kopiramo nikoga", izjavio je predsednik HTC-a za Severnu Aziju Džek Tong.

U HTC-u se nadaju da će One A9 biti uspešan na tržištu smartphonea osrednjih performansi.

Inače, uređaj je dobio 5-inčni Full HD ekran rezolucije 1080p, Snapdragon 617 procesor, 2 GB RAM-a i kameru od 13 megapiksela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: