Microsoft predstavio Lumia 950 telefon i druge novitete

Kompanija Microsoft održava danas veliki hardverski događaj na kome imamo prilike da vidimo mnoštvo noviteta, pre svega u oblasti mobilnih uređaja.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 06.10.2015.

21:10

Default images

Džoe Belfior, direktor odeljenja operativnih sistema, nije prisutan na konferenciji pa nam i to govori da je događaj pre svega orijentisan ka hardveru. Dugo je najavljivan Lumia 950 telefon, pa je konačno došao red i na njegovo zvanično predstavljanje.
Telefon(i) je interesantan po mnogo aspekata, a jedno od njih je svakako i sistem tečnog hlađenja. Prvo ćemo reći da se novi telefon odlikuje 5,2-inčnim OLED ekranom WQHD rezolucije (1440 x 2560) kao i naravno - Windows 10 Mobile operativnim sistemom. Što se tiče ostalih specifikacija, telefon će imati Snapdragon 808 čipset sa šestojezgarnim procesorom, 3 GB RAM i 32 GB interne memorije, 20MP PureView kameru sa triple-LED blicom uz petu generaciju optičke stabilizacije i Carl Zeiss optikom, dok će sa prednje strane biti kamera od 5 megapiksela a tu je i baterija od 3000mAh.
Značajno je istaći i da se telefon odlikuje USB Type-C konektorom (kao i bežičnim punjenjem) koji Microsoft planira za korišćenje Windows 10 Continuum funkcije. Microsoft koristi novu Windows Hello funkciju Windows 10 Mobile platforme koja donosi potvrdu identiteta prepoznavanjem lica. Microsoft je takođe adaptirao korisnički interfejs kako bi uključio Start meni i interfejs nalik na desktop. Microsoft Lumia 950 telefon će biti dostupan od novembra po ceni od 550 dolara.
Microsoft je danas predstavio i telefon Lumia 950 XL, zakrivljenu Band narukvicu, kao i novu windows aplikaciju za Facebook.

izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: