Zašto 15 odsto Amerikanaca ne koristi internet?

Email, Facebook i Twitter su samo neke od stvari koje 15 odsto odraslih Amerikanaca propušta jer ne koristi internet.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 05.08.2015.

11:15

Default images
Foto: Thinkstock

Ipak, tih 15 odsto Amerikanaca koji ne koriste internet su ogromno smanjenje procenta u odnosu na broj njih koji 2000. godine nije koristio internet. Te godine, gotovo polovina Amerikanaca (48 odsto), nije išla na internet, navodi se u izveštaju Pew Research Center.

Međutim, zašto neki Amerikanci ne žele na internet? Trećina ispitanika je poručila da ne misli da je internet relevantan za njihove živote, ili da jednostavno nisu zainteresovani za ono što internet ima da ponudi. Druga trećina onih koji ne koriste internet kaže da je tehnologija potrebna za korišćenje interneta suviše teška za razumevanje, a osam odsto njih su prestari da uče. Međutim, neki ljudi poručuju da ne koriste internet prosto jer ne mogu da ga priušte sebi, a takvih je 19 odsto ispitanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: