Apple i Samsung žele da "ubiju" SIM kartice

U saradnji s GSMA, dva giganta potrošačke elektronike žele da zamene tradicionalne SIM kartice elektronskim kako bi korisnici mogli brže i lakše da menjaju mobilne mreže.

Tehnopolis

Izvor: Tportal.hr

Ponedeljak, 20.07.2015.

08:40

Default images

Foto: Simon Yeo/ Flickr.com

Tehnologija nove e-kartice biće u Apple SIM-u, predstavljenom zajedno sa iPad Air 2, koji omogućava brzu promenu mreža podataka na tabletu.

Razlikovaće se po tome što je nećete moći ukloniti i što će biti virtuelna, pa je moguće da će u jednom trenutku biti eliminisan i ulaz za kartice na pametnim telefonima.

U GSMA se nadaju da će specifikacije kartice e-SIM završiti dovoljno brzo kako bi je pustili u promet tokom 2016. godine. Uvereni su da će zajednička arhitektura za e-SIM vremenom postati standard za telekom industriju.

Iza te zamisli već su stali veći provajderi kao što su AT&T, Deutsche Telekom, Orange, Vodafone i Telefónica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: