Prodaja Apple sata opala za 90 procenata?

Analize istraživačke kompanije Slice Intelligence ukazuju da je prodaja Apple Watch uređaja u SAD od aprila opala za 90 procenata.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 10.07.2015.

10:37

Default images
Beta / AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Ako je verovati brojevima, Apple nije uspeo da ostvari vrtoglavu prodaju prvog potpuno novog proizvoda od smrti njegovog osnivača vizionara Stiva Džobsa 2011.

U početku su mnogi mediji i korisnici bili oduševljeni uređajem vrednim od 460 do 16.000 dolara, pa je za dan u aprilu prodato čak 35.000 uređaja. Međutim ali je do 1. jula prodaja opala za neverovatnih 90 procenata.

Neki su dovodili u pitanje metodologiju istraživanja, koje se zasniva na analizi elektronskih računa u onlajn prodavnicama i to samo kod onih korisnika koji su se složili da ih Slice Intelligence prati prilikom surfovanja.

Pad je možda povezan i sa tim što je oduševljenje uređajem ipak pomalo splasnulo u odnosu na aprilsko uzbuđenje.

Apple tek treba da objavi precizne brojeve o prodaji sata, ali je nedavno predstavnik Applea izjavio da je “trenutno potražnja veća od zaliha koje kompanija ima na lageru”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: