Asus: Android je i dalje bolji izbor od Windows 10 Mobile

Microsoft pravi velike napore da ubedi kompanije da objave uređaje sa novim operativnim sistemom, ali kada je u pitanju mobilni deo, ne misle svi da softverski gigant ide u dobrom pravcu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 21.05.2015.

12:35

Default images

Asus, kompanija koja radi sa Microsoftom godinama unazad, veruje da Windows ipak nije najbolji izbor prilikom izrade novih telefona koji bi trebalo da se prodaju u velikim količinama.

Asusov predsednik, Džoni Šin je objasnio da je karakteristika Windowsa broj jedan produktivnost, i to je ono što ga na računarima čini dobrim. Međutim na mobilnim telefonima ova karakteristika prosto nije identična kao u računarskom okruženju, zbog malog ekrana. Pored toga, on dodaje da podrška za Windows 10 Mobile u ovom trenutku nije najbolji izbor, i objasnio da je okretanje Androidu bolja odluka jer će doneti više novca: jer je više kupaca zainteresovano za ovu platformu. Međutim, "donošenje" produktivnosti na telefone je upravo ono što Microsoft sada želi da učini, a Continuuum je jedan od dokaza za tako nešto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: