Zašto korisnici i dalje žele Windows XP Second Edition?

Windows XP je penzionisan u aprilu prošle godine, ali ga prilično veliki broj korisnika i dalje ima instaliranog na svojim računarima.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 07.01.2015.

12:22

Default images

Foto: Chen Zhao/Flickr.com

Ovi korisnici ne samo da odbijaju da instaliraju noviji operativni sistem, već jedan deo njih traži od Microsoft-a da objavi second edition njihovog operativnog sistema.

Iako je nemoguće da se ovo desi imajući u vidu da Microsoft trenutno radi na Windowsu 10, a Windows XP Second Edition bi bio veliki korak unazad za kompaniju, interesantno je pročitati razloge koje korisnici navode.

Na Microsoftovom Community forumu se ističe da je Windows XP Second Edition potreban jer korisnici očekuju da dobiju novu verziju operativnog sistema koji će raditi na njihovim starijim računarima, doći sa poznatim korisničkim interfejsom i biti u stanju da pokrene sve aplikacije.

Prema statistici koju je obezbedila kompanija Net Applications, Windows XP ima oko 18 posto udela na tržištu operativnih sistema.

Izvor: www.benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: