Istorija Androida (video)

Pogledajte video u kome je predstavljena istorija najpoznatijeg operativnog sistema na svetu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 06.12.2014.

16:37

Default images

Android je danas najrasprostranjeniji operartivni sistem na svetu, kog koriste milioni smartfona, tableta i drugih uređaja. Međutim, nije uvek bilo tako. Skroman početak njegovog života desio se 2008.

Taj prvi Android – koji je imao debi na smartfonu T-Mobile G1, poznatijem kao HTC Dream – izgledao je mnogo drugačije od današnjeg. Bio je spor, nespretan, i da budemo iskreni, prilično ružan. Ali kako je Google ipak Google, Android je vrlo brzo je apdejtovan i tokom par godina je značajno osavremenjen. Sistem je tokom godina prošao kroz različite oblike, veličine, a danas Android postoji ne samo na tabletima i smartfonima, već i na automobilima. Koja je budućnost Androida? To zna sigurno samo par pametnih glava iz firme Google, ali nema sumnje da smo i mi ostali spremni na vožnju koju će nam upriličiti.

Foto: flickr.com/Johan Larsson

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: