BB: Pravougaonik je bolji od zaobljenih ivica

BlackBerry je najavio svoj novi telefon, Passport, koji je naišao na ne baš pozitivne kritike zbog pravougaonog dizajna, širokog ekrana i veličine. Sada kompanija pokušava raznim PR akcijama da popravi prvi utisak i da pitanje Passporta prebaci na teritoriju fableta.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 09.07.2014.

12:16

Default images

Nekada ugledna i popularna telefonska kompanija objavila je na svom blogu prve informacije o specifikacijama Passporta. Ekran je veličine 4.5” i duplo je širi nego što je to slučaj kod iPhone-a 5S i to da bi se maksimalno popravilo iskustvo čitanja na ekranu, kažu u BlackBerry-ju, a prenosi Mashable.

"Ako se posmatra akademska tipologija, optimalni broj karaktera u jednom redu u knjigama je 66 (moderni “zaobljeni” smartfoni prikazuju oko 40 karaktera, dok BB prikazuje 60). BlackBerry Passport omogućava da se ti zahtevi ispune."

BlackBerry je naglasio i da wide screen omogućava i lakše gledanje zdravstvenih tabela, ekonomskih proračuna i mnogih drugih dokumenata sa puno detalja.

Neki korisnici ipak smatraju da sama veličina uređaja onemogućava da se iskoristi da prednost u prikazivanju broja karaktera.

“Svako ko misli da ovakav ekran može da bude koristan za gledanje zdravstvenih kartona ili nalaza to nikada u životu nije radio," rekao je jedan od komentatora na BB blogu. "Ako se to zanemari, mislim da je prva stvar koju ću da uradim - kada mi uređaj dođe u ruke - biti da ga stavim u džep i zanima me – da li će da stane? "

Smartfon nema kompletnu tastaturu, nedostaju mu Shift i Caps. Tu odluku kompanija je objasnila time da to "pomaže efikasnosti pisanja i brzini."

Portparol kompanije BlackBerry najavio je da će Passport biti u prodaji najesen. Potencijalna cena nije saopštena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: