Twitter ne želi kancelariju u Turskoj

Američka društvena mreža Twitter saopštila je 16. aprila da je odbila poziv turskih vlasti da u toj zemlji otvori svoju kancelariju.

Tehnopolis

Izvor: Beta

Sreda, 16.04.2014.

20:42

Default images

Predstavnici Twittera su kao razlog za svoju odluku naveli to da u Turskoj ne vlada povoljna atmosfera za otvaranje kancelarije, nakon što je premijer Redžep Erdogan nedavno blokirao tu društvenu mrežu u Turskoj.

Posle dva dana razgovora s turskim zvaničnima, Twitter navodi da je dobro što je imao priliku da direktno objasni svoju politiku, ali je odbio da se povinuje zahtevima turskih vlasti da otvori svoje predstavništvo u toj zemlji.

Po naredbi vlade, 20. marta, u Turskoj je zabranjen pristup Twitteru pošto su Erdoganovi protivnici na toj društvenoj mreži objavili snimke telefonskih razgovora kojima se premijer povezuje sa skandalom vezanim za korupciju.

Turske vlasti su odlukom Ustavnog suda bile primorane da 3. aprila povuku odluku o blokadi Twittera. Sud je tada saopštio da se blokadom Twittera krše ustavno pravo i sloboda govora.

Međutim, sajt YouTube je i dalje blokiran u Turskoj. Vlasti su blokirale taj sajt posle objavljivanja snimka sastanka ministra spoljnih poslova Turske, šefa obaveštajne službe i visokih vojnih i diplomatskih zvaničnika o mogućnosti turske vojne intervencije u Siriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: