Kako da lako testirate svoj sluh?

Kompanija Philips je pokrenula stranicu koja omogućava posetiocima da testiraju svoj sluh.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 26.01.2014.

13:37

Default images

Stranica "Golden Ears" je bazirana na trening programu koji je kompanija napravila za svoje inžinjere zvuka, a nudi četiri nivoa, osnovni, bronzani, srebreni i zlatni.

Ona meri veštine zapažanja promena zvuka u pet elemenata, a to su boja tona, detalj/distorzija, prostorni utisak, bas i glasnoća, nakon čega ih boduje, sabira rezultate i prikazuje ih.

Rezultate je moguće podeliti putem društvenih mreža, a moguće je i ostati anoniman.

Module treninga je moguće završiti za nekoliko sati ukoliko se obave u potpunosti. Na taj način dostižete nivo - Zlatne uši.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: