I bela tehnika postaje "pametna"

Aplikacije za slanje poruka unutar društvenih mreža ili same messaging aplikacije stekle su veliku popularnost širom sveta, a broj korisnika servisa kao što su WeChat ili WhatsApp koji samo njih koriste za komunikaciju sa porodicom ili prijateljima sve je veći.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: qz.com

Petak, 27.12.2013.

11:16

Default images

LG sada ide i korak dalje: južnokorejski elektronski div želi da u prvi plan stavi (u Aziji) popularnu aplikaciju za poruke Line (kompanija je u vlasništvu korejske firme, a sedište joj je u Japanu) i da preko nje korisnici komuniciraju sa svim bitnim predmetima njihovog života – tj. kućnim aparatima.

LG je objavio da će njihova nova generacija "pametne bele tehnike", uključujući veš mašine, robot-usisivače, rerne, biti u stanju da prima instrukcije (i da odgovori) preko Line-a, koji u ovom trenutku ima 310 miliona korisnika širom sveta.

To znači da će korisnici moći da pošalju poruku svom pametnom frižideru da smanji temperaturu hlađenja npr, ili da uključi robot-usisivač preko Line-a, kao i da primi obaveštenje da je završena centrifuga u veš mašini.

Nova LG-jeva pametna kuhinja biće predstavljena na CES-u 2014 u Las Vegasu sledećeg meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: