Samsungov zakrivljeni telefon neće biti ono što mislite

Ukoliko ste uzbuđeni zbog najave Samsunga da će uskoro predstaviti smartfon sa zakrivljenim ekranom, možda bi trebalo da smanjite očekivanja. Dok Samsung eksperimentiše sa kinetičkim displejima koji se pomeraju kada ih krivite, trebalo bi da se spremite na to da će ovaj telefon imati samo zakrivljene konture ekrana.

Tehnopolis

Izvor: Cnet

Četvrtak, 26.09.2013.

17:15

Default images

U čemu je razlika? U pitanju je ekran čiji je stakleni gornji deo oblikovan u lučnom oblikom i koji ne možete kriviti po volji.

S obzirmo da Samsung već zna kako da menja konture ekrana, poput modela Galaxy Nexus S, vrlo je verovatno da će uređaj, najavljen za oktobar, posedovati displej koji će prijanjati obrazu.

Pored toga, zakrivljeni ekrani su znatno udobniji kada ih prislonite uhu i njihov dizajn će svakako učiniti da odskaču od konkurencije.

Kada je u pitanju uređaj koji će imati ovaj zakrivljeni ekran, to će najverovatnije biti Note III.

List Asian Daily je u zvaničnom razgovoru sa predstavnikom Samsunga dobio potvrdu da će se Note III sa zakriveljnim ekranom pojaviti krajem meseca.

Ranije je već rečeno da Samsung i LG uveliko rade na produkciji fleksibilnih ekrana tako da ovaj potez ne predstavlja preveliko iznenađenje.

Takođe, očigledno je da fleksibilni displeji još nisu „spremni“ za masovnu proizvodnju, tako da je ograničena serija logičan potez Samsunga.

Mnogi sajtovi nagađaju da će ova ograničena serija biti dostupna samo u Koreji i da će cena biti astronomska.

Note III zvanično je predstavljen 5. septembra u Berlinu i poseduje Super AMOLED 5.7-inčni displej i Android 4.3.

Kada su procesori koji ga pokreću u pitanju tu su 2.3GHz quad core Snapdragon 800 u LTE verziji i 1.9GHz octa core Exynos za 3G verziju. Note III poseduje 3GB RAM-a i 32/64GB interne memorije.

Tu su još i zadnja kamera od 13 megapiksela koja je u stanju da snima HD video rezolucije 1080p. A sve ovo će napajati baterija od 3.200 mAh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: