Otkriven identitet najgoreg trola eBay-a

Internet trol koji je godinama maltretirao uspešne prodavce na eBay-u u pokušaju da ih izbaci iz posla napokon je otkriven.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: Daily Mail

Utorak, 13.08.2013.

14:33

Default images

Čarls Fič iz Mičigena je čovek iza maske koji nije samo da maltretirao eBay i PayPal, već i njihove korisnike.

Lokalni reporter iz Detroita unajmio je privatne detektive u pokušaju da otkrije identitet čoveka koji je napadao pojedinačne kupce i slao im brojne pretnje.

Fič je pronađen u gradu Kantonu u Mičigenu. Kada su ga istražitelji optužili za brojna zlodela, na njihovo iznenađenje, Fič nije porekao optužbe da je on "najgori trol eBay-a."

Čarls poseduje svoj YouTube nalog pod imenom Ebayisajoke i većinu svog vremena provodi u pokušaju da “razotkrije” eBay tvrdeći da je umešan u brojna zlodela i zločine.

On iza čuvene maske Gaja Foksa na YouTubeu prodavcima govori kako bi trebalo da koriste druge sajtove za svoj posao. Svoj identitet je krio softverom za izmenu glasa a veruje se da je svoje zlostavljanje počeo nakon što mu je zabranjen pristup Ebayu zbog kršenja njihovih pravila.

Fič se u pojedinim slučajevima pozivao na klauzulu koja je korisnicima omogućavala potpuni povraćaj novca ukoliko tvrde da poizvod koji su kupili nije ispunio njihova očekivanja i tako maltretirao pojedine prodavce.

On je takođe napadao prodavce tako što je nudio najvišu ponudu za njihove proizvode i potom odbijao da plati – što je dovodilo do neuspelih prodaja.

Ponekada je pisao negativne komentare u vezi sa pojedinim prodavcima što je bio dodatan udarac za njih pošto je reputacija na Ebay sve za ljude koji tamo prodaju svoje proizvode.

Novinar koji ga je otkrio predao je svoje podatke FBI-ju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: