Srpski tviteraši zahtevaju iPhone

Srpski tviteraši su na najbržoj društvenoj mreži Twitteru pokazali svoje nezadovoljstvo zbog toga što iPhone čak 6 godina nakon izlaska i dalje nije službeno dostupan u Srbiji.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 10.01.2013.

21:04

Default images

Sad već godinama nakon što je iPhone dostupan u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Sloveniji, u Srbiji i dalje nijedan od tri vodeća mobilna operatora nije službeno ponudio popularni Appleov pametan telefon.

Tviteraši su se okupili oko heštega #WeWantiPhoneInSerbia

i već su uspeli da generišu preko 320 tvitova koji su viđeni preko 300 hiljada puta – što je potvrđeno putem servisa HashTracking.

Za razliku od ostatka regiona gde je Twitter donekle uticajan, u Srbiji je ta društvena mreža ušla duboko u mejnstrim zahvaljujući prisutnosti tamošnjih lica iz javnog života. Svi srpski mobilni operatori su iz tih razloga takođe prisutni na Twitteru i tviteraši su uticajniji u javnom životu.

Još bitnije od iPhonea koji mnogi već koriste kupivši ga u drugim zemljama bila bi srpska verzija Appleovog App Storea, jer korisnici u Srbiji ne mogu lokalno da kupuju aplikacije osim ako nemaju profil za App Store neke druge države tako da je i za ovaj cilj postavljen hešteg #WeWantAppStoreToo.

Na žalost, s obzirom da se radi o Appleu, teško je da će čak i oni moći da uvere operatore koji bi znajući iskustva iz drugih zemalja verovatno vrlo rado ponudili iPhone, barem da budu prvi u tome.

Nijedan od tri srpska telekoma (Telenora, Telekoma Srbije i Vipa) se još nije na Twitteru oglasio u vezi sve popularnije akcije u kojoj tviteraši traže iPravdu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: