Završeno unapređenje Telenor mreže

Iz Telenora stiže saopštenje da korisnici na celoj teritoriji Srbije u oblastima pokrivenim 3G signalom, sada mogu da koriste unapređenu mrežu koja je opremljena HSPA+ 42Mbps tehnologijom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 20.07.2012.

18:18

Default images

Unapređenjem svih 3G baznih stanica ovom tehnologijom korisnicima su omogućene realne brzine preuzimanja podataka u proseku od 10 do 20 Mbps.

Završetak ovog projekta najavljen je za septembar, a sredinom juna novom tehnologijom bilo je pokriveno 50 baznih stanica.

„Mesec i po dana pre najavljenog roka, Telenor je unapredio kompletnu 3G mrežu i primenio HSPA+ 42Mbps tehnologiju na teritoriji cele Srbije. Usled velike potražnje za pametnim uređajima na tržištu i kvalitetom mreže koje njihovo korišćenje zahteva Telenor sada pruža korisnicima još brže i kvalitetnije surfovanje internetom i bolje korisničko iskustvo sa uređajima“, rekao je Marek Slačik, izvršni direktor marketinga i prodaje u Telenoru.

Oni koji žele da provere pokrivenost mogu to učiniti putem interaktivne mape na sajt www.telenor.rs, kažu iz ove kompanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: