Android Market je postao Google Play

Prodavnica Android aplikacija doživela je promene, više se ne zove i ne izgleda kao ranije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 07.03.2012.

09:31

Default images

Ono što je nekada bio Android Market sada je Google Play Store, a nova prodavnica trebalo bi da korisnicima dodatno približi i sadržaje kao što su filmovi, muzika ili knjige.

"Google Play je jedna stanica za svu vašu omiljenu zabavu", kažu iz Googlea, "sa preko 450.000 aplikacija, milionima pesama i knjiga i hiljadama filmova, Google Play ima po nešto za svakoga od vas".

Sve što kupite u novoj-staroj prodavnici sa, na primer, vašeg Android telefona, moći ćete da čitate ili pogledate na webu, na adresi play.google.com, i u tome je lepota clouda, kažu iz ove kompanije.
Naravno, iz Googlea vas pozivaju i da delite svoju omiljenu zabavu koristeći između ostalog Google Plus. Tako, kada kupite pesmu možete je podeliti sa vašim prijateljima na ovoj mreži koji je mogu besplatno preslušati.

Google Play je na webu dostupan od danas, a na uređajima, može proći do par dana dok vaš Android Market ne postane Google Play. Što se tiče muzike, knjiga i filmova, iz Googlea kažu kratko: "U zemljama gde smo već lansirali ove servise, ove kategorije će biti dostupne i na Google Playu."

A ove tri kategorije dostupne su u Americi, dok su u Ujedinjenom Kraljevstvu i Kanadi dostupni filmovi i knjige. Japan ima samo Google Movies, dok je u Australiji dostupan eBooks.

Više detalja možete pronaći u priloženom videu, ali i na play.google.com/about/features.

Veliki broj komentara koji se odnose na ove promene, pominje Appleov iTunes i Amazonovu prodavnicu kao nešto na šta se Google "ugledao". Šta vi mislite?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: