Pet godina Telenora u Srbiji

Prošlo je pet godina od kako je Telenor, kao drugi operater, počeo sa poslovanjem u Srbiji.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 14.09.2011.

19:07

Default images

Osim podsećanja na projekte koje su do sada uradili, kao što su internet parkovi, uvođenje Prenesi paketa ili usluge PlatiMo, u sklopu obeležavanja pretogodišnjice poslovanja iz Telenora su najavili i da će do februara sledeće godine u potpunosti zameniti svoju mrežnu infrastrukturu, kao i da su do sada zamenjene bazne stanice u Beogradu i Vojvodini.

Projekat nazvan Pametna mreža trebalo bi da korisnicima omogući veće brzine protoka kako bi ispratio zahteve savremenih uređaja, rekao je Marek Slacik, izvršni direktor marketinga i prodaje u ovoj kompaniji.

Generalni direktor Telenora, Ćel Morten Jonsen, rekao je da je ulaganje u Srbiju trajno opredeljenje kompanije.

"Puštamo u rad našu najnoviju mrežu širom Srbije kako bismo dodatno unapredili pristup internetu i time znantno doprineli socio-ekonomskom rastu ove zemlje. Ulaganje u Srbiju je naše trajno opredeljenje i zadovoljni smo što broj naših korisnika stalno raste svih ovih godina i sada ih ima više od 3 miliona”, rekao je Jonsen.

Prema informacijama za zvaničnog sajta, maksimalne brzine u gradovima u Vojvodini sada se kreću od 14,4 Mb/s do 21 Mb/s, a celokupan projekat renoviranja mreže započet je sredinom 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: