MS aplikacija za matematičke probleme

Upravo predstavljena na samitu u Londonu, aplikacija Microsoft Mathematics 4.0, sada je dostupna svima i može se besplatno preuzeti.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 14.01.2011.

10:19

Default images

Aplikacija pomaže u rešavanju kompleksnih matematičkih zadataka iz oblasti algebre, trigonometrije, integralnog računa i drugih, ali i matematičke probleme koji su u vezi sa drugim prirodnim naukama.

Pri rešavanju matematičkih problema pomoću ovog paketa postoji i mogućnost da sistem predstavi sve korake u pronalaženju rešenja, i na taj način olakša razumevanje logike rešavanja problema, kao i opcije crtanja 2D ili 3D grafika pojedinih izraza, uz mogućnosti skaliranja, rotacije, izmene pojedinih parametara jednačina uz automatsku izmenu grafika, koji se iscrtavaju pomoću Microsoftove DirectX tehnologije.

Ono što je još jedna posebnost ove aplikacije je što je gotovo u potpunosti razvijena od strane domaćeg Microsoft razvojnog tima, koji je prošle godine predstavio i Mathematics Add-In za Microsoft Word 2010 i OneNote 2010, koji je u proteklih 5 meseci postao jedan od najpreuzimanijih add-in proširenja za MS Office.

Aplikaciju u verziji za 32-bitni ili 64-bitni Windows možete besplatno preuzeti odavde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: