WhatsApp: tihi ubica Windows Phone baterije

WhatsApp platforma je brzo postala široko rasprostranjena bez obzira na to koju platformu koristite, ali i pored ažuriranja izaziva velike probleme korisnicima Windows Phone platforme.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.11.2014.

10:34

Default images

U ovom trenutku, WhatsApp je jedna od aplikacija koja neverovatno brzo prazni bateriju na Windows Phone uređajima, a pojedini korisnici tvrde da baterija ne može ni jedan dan da izdrži ako WhatsApp radi u pozadini. Softpedia nam poručuje da su nakon serije testova otkrili da WhatsApp za Windows Phone zaista ima probleme koji ubijaju bateriju kod Windows Phone uređaja, posebno kad je aplikacija konfigurisana da radi u pozadini.

Test je rađen na tri različita uređaja - Lumia 920, Lumia 930 i Lumia 1520, a svi pokreću Windows Phone 8.1 i najnovije verzije WhatsAppa. U sva tri slučaja, Battery Saver, ugrađena aplikacija na Windows Phone-u kojja prikazuje potrošnju baterije, postavila je WhatsApp na vodeće mesto aplikacija koje crpe bateriju.

Na Lumia 920 telefonu, WhatsApp je ispraznio bateriju za 12 sati, sa samo umerenim korišćenjem aplikacije. Nakon što je aplikacija izbačena, baterija telefona je trajala dan i po u istim uslovima rada.

Ovaj problem je već potvrđen od brojnih korisnika širom sveta, a mnogi su skloni da tvrde da pokretanje WhatsAppa na Windows Phoneu smanjuje perfomanse baterije na pola. Microsoft i WhatsApp se još uvek nisu zvanično oglasili po ovom pitanju, ali nema sumnje da će nešto brzo morati da urade.

Izvor: Benchmark.rs / Softpedia
Foto: Sam Azgor / Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: