Intel uređaji za interaktivno obrazovanje

Kompanija Intel je na sajmu Bett prestavila referentni dizajn uređaja namenjenih interaktivnom obrazovanju.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 22.01.2014.

15:41

Default images

N ovi Intel Education Tablet i Intel classmate PC predstavljaju deo Intelovih obrazovnih rešenja (Intel Education Solutions ) koja obuhvataju uređaje, softver, sadržaj, usluge i profesionalni razvoj nastavnika.

Intel Education tablet od 10 inča ima Android 4.2 operativni sistem. On sadrži dvojezgarni procesor Intel Atom Z2520, prednju i zadnju kameru i 3G podršku, a baterija u proseku može da traje 12 sati.

Intel Atom procesor Z2520 radi brzinom od 1,2GHz i podržava Intel Hyper-Threading tehnologiju, omogućavajući četiri istovremene niti.
Intelov Classmate PC od 10 inča ima Intel Celeron procesor N2806 ili N2805 i podržava operativne sisteme Windows 8.1, Windows 7 ili Linux. Ovaj uređaj sa ekranom na dodir sadrži bateriju koja može da radi 8 sati i rotirajuću kameru.

HP Classmate Notebook PC je prvi globalni proizvod zasnovan na novom classmate PC dizajnu i očekuje se da će biti dostupan ovog meseca u Severnoj i Južnoj Americi, Evropi, na Bliskom istoku i u Africi, a potom ovog proleća i u regiji Azije i Pacifika.

Novi Intel Education Tablet i Classmate PC imaju neke dodatke kao što su snap-on alatka za uvećavanje i senzor za temperaturu u vidu kabla koji se povezuje s telefonom. Ovi dodaci omogućavaju studentima da vide mikroskopske i makroskopske slike i da mere i analiziraju podatke iz okruženja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: