Prototip Intel smartfona

Prototip uređaja koji radi na Intelovom Medfield čipu, dospeo je u javnost.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 21.12.2011.

13:55

Default images

Stanje na tržištu mobilnih čipova moglo bi se promeniti od sledeće godine kada stignu smartfoni i tableti na Intelu.

Portal Technology Review imao je priliku da isproba prototip uređaja sa ovim procesorom, na Androidu, možete ga videti na slici, a prvi pravi proizvodi trebalo bi da budu najavljeni već u prvoj polovini 2012. godine.

Stiven Smit iz Intela, rekao je da uređaj predstavlja referentni dizajn koji proizvođači mogu u manjoj ili većoj meri usvojiti.

Technology Review piše da je uređaj koji su oni dobili sličnih dimenzija kao iPhone 4, ali nešto lakši, jer je kućište mahom, izrađeno od plastike, da je uređaj "snažan, a njegovo korišćenje predstavlja prijatno iskustvo".

SlashGear prenosi da prema Intelovim testovima, Medfield donosi brže surfovanje, bolje grafičke performanse i manju potrošnju baterije nego tri najveća konkurenta na ovom polju, a hoće li se tako pokazati i u praksi, izgleda da nećemo puno čekati da vidimo.

Prema ranijim predviđanjima, ARM bi trebalo da zauzme 15 posto tržišta mobilnih čipova do kraja godine, a iz ove kompanije očekuju da će 50 posto mobilnih uređaja raditi na ARM-u do 2015. godine. Ostaje da vidimo kako će se Intel u tu sliku uklopiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: