Gejts i dalje najbogatiji

Forbes je objavio novu listu najbogatijih ljudi u Americi, a na prvom mestu se i dalje nalazi Bil Gejts, sa 59 milijardi dolara.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 22.09.2011.

11:14

Default images

Treće mesto zauzeo je Leri Elison, generalni direktor kompanije Oracle, čije bogatstvo je procenjeno na 33 milijarde dolara, Džef Bezos iz Amazona je na 13. mestu, a sa nepune dve milijarde manje, 17,5, iza njega se našao Mark Zakerbeg, osnivač Facebooka.

On je sa samo 27 godina postao 14. najbogatiji čovek u Americi, a bogatiji je i od osnivača Googlea, Sergeja Brina i Lerija Pejdža koji su se sa 16,7 milijardi dolara našli na 15. i 16. mestu.

Na 18. mestu našao se Majkl Del, osnivač kompanije Dell, a Stiv Balmer je na 19. mestu Forbsove liste.

Zakerberg je znatno bogatiji i od Stiva Džobsa, donedavnog izvršnog direktora i jednog od osnivača Applea, koji se sa 7 milijardi dolara nalazi na 39. mestu.

Kompletnu listu možete videti ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: