Južna Koreja: Tableti umesto knjiga

Južna Koreja je objavila svoje planove po kojima će do 2015. godine u školama papir biti zamenjen tabletima.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 05.07.2011.

12:32

Default images

Vlada će potrošiti 2,4 milijarde dolara kako bi sve škole opremila tabletima, a što se uređaja tiče, za razliku od jednog grada u Americi koji se odlučio na sličan korak, logičan izbor u Južnoj Koreji bio bi Samsung, i njegov Galaxy Tab, mada još uvek nije izričito rečeno koji će to tablet biti.

Osim hardvera, vlada će obezbediti i pristup svim udžbenicima koji će se nalaziti u cloudu. Svi učenici koji ne budu fizički mogli da prisustvuju nastavi, ukoliko su na primer bolesni, moći će da pohađaji onlajn časove i preuzmu gradivo na svoj tablet kako bi biti u toku sa nastavnim programom, a onlajn časovi će se računati kao i regularni.

Kompletan proces trebalo bi da bude završen do 2015. godine, rekao je korejski ministar obrazovanja, nauke i tehnologije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: