Novinari HRT-a bez pristupa Facebooku

Novinarima hrvatske radio-televizije onemogućen je pristup Facebooku i Twitteru, ali i drugim lokacijama gde se nalaze online igre.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 08.03.2011.

15:17

Default images

Tu odluku doneo je privremeni glavni urednik HRT-a, Josip Popovac, a pristup će imati samo oni kojima su te mreže neophodne za posao, prenosi Večernji.

Jedan od novinara ove redakcije, Ilija Jandrić, uputio je Popovcu pismo u kome izražava svoje neslaganje sa ovom odlukom.

"Poštovani gospodine Ve De!"

Shvatite da Facebook, na kojem i Vi imate profil, novinari HRT-a ne koriste (primarno) za privatne potrebe niti za organiziranje protuvladinih prosvjeda. Sve to možemo raditi i kod kuće jer svi imamo internet. Facebook, poštovani g. Ve De, u 21. stoljeću je, baš kao i Twitter, postao PRVI IZVOR INFORMACIJA svim medijima! Svi relevantni svjetski mediji imaju svoje Facebook i Twitter stranice na kojima objavljuju NAJNOVIJE VIJESTI tek nekoliko sekundi nakon što ih objave. Mnogi političari i državnici (čak i papa!) imaju svoje profile preko kojih komuniciraju s javnošću. Facebook i Twitter su, poštovani g. Ve De, postali NEZAMJENJIVI u proizvodnji dnevnih vijesti. Ukidanjem tih društvenih mreža ukidate pravo HRT-u na konkurentnost."

"Svjedoci smo ovih dana da su tisuće nezadovoljnih građana svaki dan na ulicama te da traže ostavku Vlade RH. Ti su se prosvjednici upravo organizirali preko društvenih mreža. Prosvjeduju svaki drugi dan a planove o prosvjedima objavljuju na Facebooku. Bez pristupa Facebooku ne bismo imali informaciju ni o tom, ovih dana, najvažnijem društvenom događaju u zemlji.

Ili je možda baš to razlog zašto nam ukidate Facebook???"

Pismo u celini možete pročitati na sajtu index.hr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: