Adobe AIR 1.5 i za GNU/Linux

Nakon verzija za Windows i Mac operativne sisteme, Adobe Air 1.5 dostupan i za GNU/Linux operativne sisteme.

Jovana Milićević

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 23.12.2008.

11:45

Default images

Adobe Air 1.5, jednu od glavnih komponenti Adobe Flash platforme, u ovoj verziji odlikuju nove karakteristike i poboljšane performanse, kao što su poboljšana šifrirana baza podataka i novi SquirrelFish alat, a uključuje i WebKit HTML engine.

David Wadhwani, generalni manadžer i potpredsednik Platform Business odeljenja kompanije Adobe Systems, naglasio je da se razvoj tehnologije Adobe AIR 1.5. za Linux bazira se na sve većoj obavezi kompanije prema GNU/Linux zajednici i na cilju stvaranja tehnologija koje podjednako funkcionišu na različitim operativnim sistemima.

GNU/Linux verzija uključuje podršku za Fedora, Ubuntu i openSUSE distribucije, a dostupna je za besplatno preuzimanje na get.adobe.com/air/.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: