FSC "zero-watt" monitori

Kompanija Fujitsu Siemens počela je sa isporukom prvih ekoloških monitora sa štedljivim režimom rada.

Jovana Milićević

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 15.08.2008.

13:26

Default images

Prvi Fujitsu Siemens monitori sa ugrađenim napajanjem koje se potpuno isključuje u "stand-by" režimu rada pojavili su se na tržištu. Kompanija je za monitore iz SCENICVIEW ECO Premium linije sa novom "zero-watt" tehnologijom primila unapred hiljade porudžbina iz svih krajeva sveta.

Transformator naizmenične struje koji se nalazi na modulu za napajanje u takozvanom štedljivom režimu rada potpuno se isključuje i time štedi znatnu količinu energije, jer je procenjuje da čak 10 odsto ukupne potrošnje električne energije u zemljama EU otpada na uređaje u "stand-by" režimu, a putem slabog električnog impulsa struja se vraća monitoru pri prvoj informaciji koju mu računar pošalje, kao i kod standardne upotrebe ovog režima rada.

Oba monitora iz ove linije pored ostalih naprednih opcija karakterističnih za Premium liniju, poseduju unapređeno ergonomsko postolje koje korisnicima pruža veću mogućnost podešavanja položaja monitora.

Dva nova modela, većih dijagonala (24 i 26 inča) očekuju se u septembru, a do tada u ponudi su SCENICVIEW P20W-5 ECO dijagonale 20 inča i 22-inčni P22W-5 ECO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: