Samsung uspešno testirao prototip 5G mreže sa China Mobileom

Kompanija Samsung Electronics objavila je uspešno testiranje prototipa 5G mreže u saradnji s Kineskim institutom za mobilna istraživanja (China Mobile Research Institute, CMRI), što predstavlja prekretnicu u saradnji između dve kompanije otkako je Samsung postao član China Mobile 5G Centra u junu 2016.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 11.11.2016.

08:25

Samsung uspešno testirao prototip 5G mreže sa China Mobileom
Foto: Gettyimages

Tokom testiranja prototipa 5G mreže u Pekingu, ključne tehnologije - poput prostorne modulacije i FBMC-a (Filter Bank Multicarrier) su potvrđene za niske frekvencije (3.5GHz), i testirani su propusnost podataka i odlazna komunikacija.

Pomoću Samsungovog ultra visokog frekvencijskog prototipa 5G sistema i uređaja koje pokreće napredna tehnologija snopa zraka, Samsung i Kineski institut za mobilna istraživanja nastojali su da potvrde zajedničko izbođenje mmWave tehnologije i karakteristika frekvencije, uključujući mobilnost, maksimalnu propusnost, i kapacitet za raspoređivanje većeg broja korisnika, kao i prenos mmWave u zatvorenim prostorima, gubitak dosega itd.

"Da bismo ubrzali realizaciju standardizacije i komercijalizacije 5G mreže u Kini, u budućnosti ćemo nastaviti da jačamo naše zajedničke napore sa kineskom vladom, kao i sa operaterima", rekao je potpredsednik i vodeći stručnjak Samsungovog instituta za istraživanje i razvoj u Pekingu Dai Jun Čang, saopštio je Samsung.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: