Oktobarski Microsoft, Surface familija i šta čeka Windows 10

Microsoft je zaokružio ponudu Windows računara i tableta. Stigao je i novi Surface Book, unapređen i još bolji, kako Microsoft kaže, laptop. Novi Windows 10 fokusira se na rastuće i velike industrije, socal, gejming i VR/AR.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 26.10.2016.

20:34

Oktobarski Microsoft, Surface familija i šta čeka Windows 10
Foto: YouTube Screenshot

Microsoft pokušava za opiše pun krug oko trodimenzionalnog prisustva, od društvenog i masovnog kreiranja 3D objekata, prebacivanja realnog u digitalno novim softverskim 3D skenerom i alatima, korišćenjem 3D objekata u digitalnoj kreativnosti za digitalno okruženje, do “vraćanja” digitalnih objekata u unapređeni realni svet (AR i VR). Istini za volju, Microsoft prvi uspeva u tome, po prvi put priča o VR-u sa bilo čije bine nije bila ubeđivanje da će VR biti veoma kul jednog dana. Gejming kao tradicionalno velika industrija i za sam Microsoft (Xbox) deo je nove verzije Windowsa 10, Xbox će biti još prisutniji na Windowsu, uz akcenat na kreiranju gejming iskustava kroz snimanje i emitovanje gameplaya (integracija nedavno kupljenog Beama).

Windows 10 Creators Update staviće vaše najvažnije ljude u centar, integrišući mreže i načine na koje ste sa njima povezani. Ako ovo uspe, Windows 10 mogao bi da postane hibridna društvena mreža.

Novi hardver i prolećni update Windowsa 10 nastavljaju da grade Microsoftov ekosistem, u neku ruku drugačiji od onoga što pokušavaju Apple i Google. Na cloud servise, stubove Microsoftove budućnosti, naslanja se Windows 10 sa svojim mogućnostima koje smo videli danas kroz nove uređaje iz tradicionalnih familija (Surface Book, Surface Studio), ali i nove AR/VR poduhvate od Microsofta (HoloLens, Paint3D, 3D skener, Minecraft/SketchUp integracija) i partnera (HP, Dell, Lenovo, Asus i Acer). Windows 10 uređaja je u ovom momentu 400 miliona, milijarda je daleko, ali je to svakako dovoljno da Microsoft pokuša da Windows i održi zanimljivim, što uistinu čini na jedan od boljih načina. Izvor: jelic.co

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: