Netflix lansirao svoj online video servis u Japanu

Američki online video servis Netflix otvorio je danas svoj servis u Japanu, uz predloge sadržaja i cena koji će, veruje se, naterati lokalne konkurente da prilagode svoju ponudu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 02.09.2015.

13:48

Default images
Beta/AP

Sa prvom tarifom od oko pet evra mesečno i partnerstvom sa moćnim telekom operaterom SoftBank, preko koga se vrše pretplate, Netfliks se nada da će privući deo od 36 miliona japanskih domaćinstava koja imaju pristup brzom internetu. Osnivač i vlasnik Netfliksa Rid Hejstings se kratko danas pojavio u javnosti u jednoj od poslovnica SoftBank-a u Tokiju i pozdravio lansiranje specijalne ponude.

"Prva cena je 650 jena (4,8 evra bez poreza) i to je bez obaveza, pretplata se može se otkazati svakog trenutka. To je mala cena koja može servis da napravi vrlo popularnim", rekao je on novinarima. Netfliks je napravio specijalnu reklamu sa animiranim scenama i poznatim glasovima iz japanskih serija da preko interneta (Twittera, Facebooka, ZouTubea) objavi svoj dolazak na japansko tržište.

Netfliks zasniva svoju strategiju na ponudi originalnih sadržaja kao i sadržaja iz medija. Obećava da će najmanje polovina videoteke za japansku javnost biti iz japanske proizvodnje, koju će obezbeđivati preko saradnika i lokalnih televizija.

Već se prodaje model televizora Panasonic i Sharp koji ima dugme Netfliks.

Netfliks koji već ima 65 miliona korisnika širom sveta smatra Japan strateškim mestom za širenje, iako je već prisutan u pedesetak zemalja.

Dolazak Netfliksa u Japan primorao je druge slične lokalne servise da se pokrenu. Tu je lanac DVD Cutaja (Tsutaya) i drugi akteri u svetu videa i telekoma, kao što je operater NTT Dokomo i njegov rival KDDI povezan sa privatnom televizijom Asahi. Oni se trude da ne dozvole novom konkurentu da uzme veliki deo tržišta. Ovog meseca u Japan treba da stigne još jedna američka kompanija Amazon, sa vrlo sličnom ponudom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: