Snapchat na udaru kritika zbog promovisanja "zapadne" lepote

Snapchat se našao na udaru žestokih kritika zbog kontroverznog filtera "yellowface" koji su mnogi korisnici nazvali rasističkim, optužujući kompaniju da promoviše zapadnu lepotu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 16.08.2016.

08:25

Snapchat na udaru kritika zbog promovisanja
Foto: AdamPrzezdziek / Flickr.com

Filteri na popularnoj aplikaciji Snapchat ovih dana jedna su od glavnih tema društvenih mreža, ali i svetskih medija.

Kritičari ne odustaju od svojih tvrdnji da Snapchat promenama izgleda očiju, crta lica, boje kože i nosa vrši promociju "zapadne lepote", ne uzimajući u obzir činjenicu da se ljudi razlikuju po boji kože i crtama lica.

Jedna od korisnica aplikacije napisala je da joj je jedan od filtera povećao oči, suzio nos i posvetlio kožu zbog čega je vremenom počela da mrzi svoj nos.

Ipak, uprkos svim kritikama, objave na Instagramu, Snapchatu i Twitteru otkrivaju da se sporni filteri dopadaju većini muškaraca i žena i da ga rado koriste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: