Gaming for cash - drugi deo

Da li igra prestaje da bude igra kada se „igra“ za novac? Ili tek tada postaje zanimljiva? Ako ste se do sada samo igrali, razmislite: možda je vreme za nešto više! U poslednjih godinu dana, desila su se velika pomeranja na polju pro-gaminga. Dvadeset drugog februara MLG (Mayor League Gaming) je potpisao ugovor vredan $10 miliona, koji će kako kažu pomoći kompaniji da transformiše takmičarski gaming u globalni sportski doživljaj. Liga Šampiona uskoro može dobiti potpuno novo značenje. Kasnije tokom godine, tačnije 21. juna, stigla je vest da je baš MLG potpisao ugovor od $1 milion sa „Final Boss“, najpopularnijim američkim Halo 2 timom. Isto tako, potpisan je ugovor od $250.000 sa Tsquared igračem jedinog tima koji je pobedio Final Boss u 2005. Dokaz broj jedan: predstavljen. Dokaz broj dva: sledi!

Autor: Branko Santo

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 21.12.2006.

10:47

Default images

Johnathan Wendel „Fatal1ty“ je ime koje predstavlja vrhunac u gamingu. Momak koji sa svojih 25 godina zarađuje preko $200.000 godišnje ustaje oko podneva i tokom dana igra se oko osam sati. Ako i vi provodite isto toliko dnevno za računarom, pomislićete kako to nije problem. John igra samo jednu igru i to svaki dan. Profesionalac, u svakom smislu reči, ima liniju proizvoda koji nose njegovo ime. Fatal1ity tastature, miševi, kontroleri i sve ostalo što treba jednom profesionalnom gameru su stalan izvor prihoda. Ali da ste hteli da budete toliko posvećeni, bavili biste se sportom. Ako volite raznovrsnost, ili jednostavno nemate tu količinu posvećenosti i discipline, možda ovaj način života i nije za vas. Sa druge strane postoje i oni koji su svoju popularnost pretočili u biznis. Team Pandemic je odlučio da za svoj izvor finansija odabere druge igrače. Na svom sajtu gaminglessons.net oni će vas obučiti u određenoj igri za tričavih $25 na sat. Izvadite digitrone i izračunajte kolike se cifre mogu zaraditi. I nije tako loše, ali ono što se podrazumeva jeste da imate jaku reputaciju u gaming krugovima.

Pro Gaming nije igra ...

Kada podvučem crtu i razmislim valjano o karakteristikama jednog vrhunskog gamer-a, mnogo mi sve to liči na posao. Imate radno vreme da biste ostali u formi. Postoje konstantni troškovi za internet, nove komponente i kontrolere. A na kraju, velika je mogućnost da nikada nećete ni prići vrhu, pa čak ni na lokalnom nivou. Konkurencija je neverovatna! Fantastična činjenica je da čim uđete u partiju više ne razaznajete svog protivnika osim po nadimku. To će vam pomoći da ne budete konstantno deprimirani kada shvatite da je dvanaestogodišnjak do vas baš taj koji vam konstantno stvara probleme. Da se ne biste zanosili previše, samo svratite do neke malo jače igraonice. Odigrajte koju partiju. Ako ne možete da se nosite sa njima, onda bolje zaboravite da ste danas išta čitali. Da se može zaraditi i ako niste vrhunski igrač - može se. A kako? To nam ostaje za sledeći i poslednji članak u ovom serijalu!

Kliknite ovde za prvi deo teksta Gaming for cash u slučaju da ga niste pročitali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: