iPod Shuffle vs. Nano

Prodaja iPod Shufflea je bila brza i to je pravi hit sezone praznika. Postoje dobri razlozi zbog kojih se to dešava i svi imaju veze sa karakteristikama Shufflea koje se mogu naći bilo gde, ali nigde zajedno na jednom plejeru.

Priredila: Jelena Davidović
Izvor: Gizmodo

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 15.03.2007.

13:53

Default images

1. Na njemu se nalazi štipaljka. To je bolje od vrpce zato što ga možete zakačiti gde god želite: na rukav majice, na rever, džep, uvo, pa čak i na patent zatvarač na jakni.

2. Kontrole nisu osetljive na dodir kao kod Nano. Ako ste bili u šetnji po hladnom vremenu onda znate da nano ne možete koristiti sa rukavicama na rukama.

3. Tanak je. Teško je zamisliti koliko je Shuffle mali sve dok ga ne uzmete u ruku. On je bukvalno veličine poštanske marke. Širok je 1 5/8", visok 1 1/16" i debljine 3/8" uključujući i štipaljku. Naravno, nema ekran, ali ako imate listu pesama sa posebnim redosledom ili niz podkastova koje želite da čujete u dugačkoj šetnji, koga je briga za to?

4. Jeftin je. Za 70-ak evra on smanjuje prepreku za korišćenje prednosti iPod kompleta od kojih je najbolji iTunes Music Store koji ima ogroman izbor DRM muzike koja se lako sabije, a ceo sistem dobro funkcioniše sa svim Apple plejerima.

5. To nije Zune. Ako želite da namenite digitalni audio plejer kao poklon, verujte da se malo ljudi ikada iznerviralo jer su dobili jedan iPod. To je poseban, elegantan poklon koji je dovoljan da zagreje srce i najhladnije osobe koja prezire Apple. Nije ni čudo što je iPod Shuffle jedan od najčešćih poklona u nagradnim igrama kada kompanije žele da budu cool i u trendu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: