Koji internet pregledači su najpopularniji?

Microsoft je sa Windowsom 10 predstavio i novi browser, pod nazivom Edge, koji je zamenio Internet Explorer.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 02.10.2015.

22:26

Default images

Foto: Van_PC/ Flickr.com

Već prve statistike pokazuju da stara aplikacija gubi na popularnosti, jer se korisnici prebacuju na modernije Internet pregledače.

StatCounter je objavio statistiku za septembar, koja pokazuje da je Internet Explorer sada treći najkorišćeniji browser sa učešćem od 17,1 odsto. Njegova zamena, Microsoft Edge, za sada nije prisutan na listi i verovatno je deo "Other" kategorije koja trenutno drži 2,93 odsto tržišta. Google Chrome je suvereno na prvom mestu, sa 56,53 odsto, što znači da jedan od dva računara koristi Google browser. Drugo mesto sada pripada Mozilla Firefoxu, koji drži 17,33 odsto tržišta. Očekuje se da će Internet Explorer i dalje tonuti u narednim mesecima, dok bi Edge mogao da pojača svoje učešće iako je dostupan samo uz Windows 10.

Izvor: Benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: