Broj aktivnih korisnika Facebooka pao za 9 odsto

Facebook je među tinejdžerima tek na trećem mestu po “cool faktoru”.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 13.06.2015.

08:30

Default images
foto: Beta / AP

Istraživanjima koja pokazuju pad popularnosti Facebooka, pogotovo među mlađim korisnicima, pridružilo se i ono koje je sprovela kompanija GlobalWebIndex.

Njihovo istraživanje pokazalo je da je Facebook tokom 2014. godine ostao na vrhu kada se radi o broju korisnika i popularnosti među prosečnim internet surferima.

Međutim, broj aktivnih korisnika te društvene mreže u padu je za 9 odsto u odnosu na 2014. Facebook je među tinejdžerima tek na trećem mestu po popularnosti (tek 14% glasova), iza YouTubea (22%) i Instagrama (16%).

Korisnici društvenih mreža starosti od 16 do 19 godina najviše koriste YouTube, Instagram, Twitter i Snapchat. Poslednji je među američkim tinejdžerima popularniji i od Facebook Messengera i od WhatsAppa.

Istraživanje je pokazalo da će mladi čak 3,5 puta verovatnije koristiti Snapchat u odnosu na prosečnog korisnika interneta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: