Najbolje stvari (na internetu) su besplatne

Internet predstavlja ogromnu bazu podataka o gotovo svemu što bi čovek želeo da upozna.

Tehnopolis

Izvor: news.com.au

Nedelja, 30.11.2014.

17:48

Default images

Foto: Ministerio TIC Colombia / Flickr.com

On nudi mnogo više od društvenih mreža. Predstavljamo vam neke od najboljih besplatnih stvari na internetu.

Google Drive / Dropbox

Mnogi ljudi uopšte ne znaju da ovaj servis postoji. On je deo “oblaka” u kom možete skladištiti svoje informacije, a da pritom ne opterećujete svoj računar.

I Google Drive i Dropbox vam omogućavaju da uploadujete sve svoje fotografije i dokumente, tako da im možete pristupiti s bilo kog računara, telefona ili tableta u bilo kom trenutku.

Ted Talks

Ovi govori pokrivaju širok spektar tema i njihov cilj je da informišu, inspirišu, pokrenu debate ili prosto zabave.

Mnoge poznate ličnosti učestvovale su u Ted Talksu, među kojima su i Stiven Hoking i Stiv Džobs. Većina traje oko 15 minuta i sigurno ćete čuti barem nešto što će vam biti od koristi.

Wolfram Alpha

Ovde ćete naći odgovore na sva vaša pitanja. Doslovno. Postavite bilo koje pitanje, pa makar i ono vezano za neki matematički zadatak iz osnovne škole i odgovor će vam biti predstavljen.

Open Yale Courses

Univerzitet Jejl omogućio je svim ljudima sveta da pristupe uvodnim predavanjima koja drže njihovi predavači. Nećete dobiti diplomu, ali svakako možete mnogo toga naučiti. Duolingo

Odličan sajt na kom možete učiti jezike besplatno.

F.lux

Poznato je da svetlo ekrana savremenih uređaja otežava padanje u san. Ako ne možete bez računara ili telefona čak ni neposredno pred spavanje, instalirajte F.lux koji će promeniti boju ekrana, što može prijati vašim očima.

Tech Support Guy

Ako imate probleme sa računarom, a nemate kome da se obratite za pomoć, postavite pitanja prijateljski nastrojenim članovima sajta, i oni će vam rado izaći u susret.

Ako znate neke korisne sajtove, možete ih podeliti sa ostalima u vašem komentaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: